dimecres, 11 d’abril del 2012

Concentració d'homenatge a Guillem Agulló (Divendres 20 d'abril, 20h, Plaça Mariagustina)

Des de l'assemblea de la Plana volem contribuir amb aquesta concentració al record i l'homenatge a Guillem Agulló i Salvador, militant de Maulets assassinat l'11 d'abril del 1993, avui fa 19 anys, a mans del feixisme a Montanejos (l'Alt Millars).

Perquè el feixisme avança si no el combatem: organitzem-nos i lluitem. Guillem Agulló, ni oblit ni perdó!


Comunicat nacional de Maulets en el 19è aniversari de l'assassinat de Guillem
Enguany fa 19 anys de l’assassinat del nostre company Guillem. Fa 19 anys que va morir a mans del feixisme, i hem de dir ben alt i sense por que aquest va ser un assassinat polític que comptà amb la complicitat de tots els poders fàctics de l'estat: el policial, el judicial, el polític i el periodístic.
Guillem ha esdevingut tot un símbol de la lluita antifeixista arreu dels Països Catalans; un símbol de lluita i de ràbia. Malauradament és també l’exemple de la violència que patim als carrers pel feixisme que encara està present als nostres dies. Però és per sobre de tot les ganes de continuar amb la seua lluita, les ganes d’aconseguir la victòria o res. Les ganes de viure un país lliure, lliure d’odi, de ràbia, d’estats imposats, d'injustícies, de crueltat, del capitalisme, del patriarcat.
Desgraciadament Guillem no ha estat la única víctima a mans del feixisme en els últims anys,totes recordem a Carlos Palomino i el seu assassinat al metro de Madrid, i també recordem a Davide, a Roger, als milers d'assassinats i represaliats pel franquisme i a tants d'altres que són invisibles per institucions i governs.
Recentment noves agressions han tingut lloc als Països Catalans, tres xics a Manresa que van ser atacats per un grup de nazis a l’entrada d’un concert
I actualment veiem molts exemples de com el feixisme continua més present que mai a les forces de repressió de l'estat; en els últims mesos han atacat brutalment als estudiants del Lluís Vives i s'han arribat a utilitzar bales de goma i gasos lacrimògens a Barcelona contra les manifestants de la vaga del 29 de març.
Tots aquests casos evidencien que encara avui vivim en una societat feixista i injusta que ens ataca per totes bandes. Per això aquesta lluita es fa més que necessària avui en dia, hem d'esborrar d'aquest món totes aquelles idees i persones que prediquen la intolerància, el feixisme i el racisme per esdevindre un món de solidaritat, dignitat, llibertat, igualtat
És per això que hem de saber que és la nostra responsabilitat seguir mantenint viva aquesta flama, que la nostra resposta ha ser la de continuar lluitant, continuar defensant el nostre poble, plantant-los cara i dient-los que ens mantindrem dempeus, que per molt que ho intenten, no ens aconseguiran xafar.
Avui més que mai recordem a Guillem i tot allò que representa. Perquè amb la seua lluita també recordem a totes aquelles afectades pel feixisme. Nosaltres continuarem demanant justícia per la memòria de Guillem!
Perquè el millor homenatge és la victòria, ara i sempre:Guillem Agulló, ni oblit ni perdó!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada